Plastic Change

Sammen arbejder vi hårdt for at knække den voksende kurve af plastikforurening - især i verdenshavene, og vi er stolte over vores samarbejde med Plastic Change.

Dansk miljøorganisation og FN observatør

Plastic Change

Plastik er et af det 20. århundredes vigtigste opfindelser. Det er billigt, det er holdbart, og findes i alverdens produkter. De seneste 50 år er produktionen af plastik 20-doblet, og der produceres i dag mere end 300 millioner ton plastik om året.

Der er dog et stort miljømæssigt problem med plastik: Det er komplekst at genbruge, fordi der findes så mange forskellige typer. Desværre er der også et andet problem med plastik. Det er blevet fundet på de højeste bjergtinder, de dybeste havbunde, og i maven på fugle, fisk og endda også i mennesker. Det tager tusinder af år for plastik at blive nedbrudt i naturen, og det anslås, at plastik reelt aldrig bliver nedbrudt, men med tiden bare bliver til mikroplastik.

Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel
Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel

Kampen mod plastikforurening

Over 8 millioner ton plastik ender hvert år i havet. Det svarer til, at en lastbil fyldt med plastik, tømmes direkte ud i havet, hvert minut, hver eneste dag året rundt. Forskere forventer, at udledningen af plastik i havet fordobles det næste årti, og der vil være mere plastik end fisk i havet i år 2050. 

Derfor er der i de seneste år kommet øget fokus på, hvor stor skade det plastik, der ender i naturen – og særligt verdenshavene - er for dyr, planter og koraller. 

For at styrke vores kamp mod plastikforurening er vi derfor gået sammen med den danske miljøorganisation Plastic Change. Plastic Change blev i november 2018 udmærket som observatør i FN’s miljøprogram UN Enviroment Assembly. Denne udmærkelse betyder at Plastic Change kan deltage og påvirke de forhandlinger, der foregår i FN omkring miljøindsatsen.

Kære forbruger, det er NU - på Black Friday - at du skal vise din magt

Skal vi virkelig gøre noget ved klimaproblemet, er skraldesortering, færre flyrejser og kødfri dage ikke nok. Vi er nødt til at tage fat på en af de største klimasyndere: produktionen af nye materialer og varer. Og hvilken bedre dag at starte forandringen end på årets største handelsdag - Black Friday? Det spørger klummeskribenterne Louise Lerche-Gredal og Katrine Lee Larsen.

LÆS ARTIKLEN HER
Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel

Join the Community

Join vores community og vær den første til at modtage nyheder, info om specielle events, tilbud og meget mere.

Ved tilmelding giver du tilladelse til, at vi må sende dig mails med tilbud, nyheder og spændende lanceringer. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel