Donationer

Gennem vores medlemskab i 1% for the Planet, går 1% af vores årlige omsætning til godkendte miljøorganisationer, som alle aktivt bidrager til at bevare verdenshavene. Dermed er vi sikre på, at vores donationer har den størst mulige impact, som vi også kan stå inde for.

Vores samarbejdspartnere via

1% for the planet

Healthy Seas

Sammen om et renere hav

Siden 2013 har Healthy Seas har en mission om at rense havene for fiskenet. I dag arbejder organisationen sammen med over 200 frivillige dykkere og 900 havne, som indsamler nettene.

Moderne fiskenet bliver fremstillet af nylon og andre plastikkomponenter, som gør nettene ekstremt holdbare. Så når fiskenettene – eller ghost nets, som de også kaldes - bliver dumpet i havet, bliver de båret rundt af havstrømningen i årevis, hvor nettene fanger og dræber tusindvis af havdyr på deres vej.

Nettene som Healthy Seas indsamler bliver indleveret til et produktionsanlæg i Italien, som med innovativ teknologi udnytter nettenes holdbarhed positivt. Ved at genanvende og udvinde nettenes nylon, skabes der nemlig et nyt materiale; ECONYL®, som er en slags garn, der bruges til at skabe et hav af forskellige produkter – bl.a. Copenhagen Cartels. 

Ved at genanvende nettene bidrages der både til at rense havene for plastik, og til at bevare dyre- og plantelivet under bølgerne. Fordi man genanvender eksisterende materialer, sparer produktionsprocessen på klodens værdifulde ressourcer såsom vand, energi og råolie. Det er samtidig med til at sænke det overordnede CO2-aftryk. 

Processen er fortællingen om ”waste to wear” og er et strålende eksempel på, hvordan det andre ser som affald, i virkeligheden er en dyrebar ressource, der kan bruges til at skabe nye produkter af høj kvalitet.

SEE Turtles

Save the Turtles

Copenhagen Cartel ønsker at bidrage til bevarelsen af havskildpadderne. Derfor har vi indgået et samarbejde med miljøorganisationen SEE Turtles gennem 1% for the Planet.  

SEE turtles er en nonprofit organisation, der beskytter truede havskildpadder over hele verden. Organisationen beskytter bl.a. de strandområder som havskildpadder bruger til at lægge æg, som er afgørende for, at nye havskildpadder kommer sikkert til verden og ud i havet.

LÆS MERE HER

Plastic Change

Dansk miljøorganisation og FN observatør

For at styrke vores kamp mod plastikforurening er vi gået sammen med den danske miljøorganisation Plastic Change.

Plastic Change blev i november 2018 udmærket som observatør i FN’s miljøprogram UN Enviroment Assembly. Denne udmærkelse betyder at Plastic Change kan deltage og påvirke de forhandlinger, der foregår i FN omkring miljøindsatsen.

LÆS MERE HER