Copenhagen Cartel Founder Katrine Lee Larsen stands with swimwear and fishing nets Copenhagen Cartel Founder Katrine Lee Larsen stands with swimwear and fishing nets

Founder

Ambitioner der rækker dog langt ud over at skabe tøj.

»For mig handlede det om både at udfordre den måde, vi skaber tøj på, men også den måde vi forbruger på. Jeg vil gerne gøre det nemt for forbrugerne at tage et aktivt og ansvarligt valg«

Et hav a plastik

Solens stråler danser på vandet, du griber dit surfboard og padler ud i bølgerne mens du suger indtrykkene ind. Midt i det kølige blå hav strejfer noget dit ben under vandet. Du forventer, at det er tang, men i stedet er det plastik du trækker op af vandet. Og det går det op for dig - du er omgivet af plastik.

Katrines oplevelse i Bali gjorde hende bevidst om, hvor mange millioner tons plastik, der flyder rundt i verdenshavene, og hvilke trussel det udgør for alt liv under og over overfladen.

Drivkraft og dedikation

Troen på at kunne genetablere havets utæmmet magi var og vil altid være Katrines, og dermed Copenhagen Cartels drivkraft. En drivkraft og dedikation til at skabe forandring, i kombination med nysgerrigheden til at lære og villigheden begå fejl for skabe løsninger, gjorder det muligt at forvandle affald til værdi.

Således blev ideen til Copenhagen Cartel født på Bali, bragt til live i København og forsætter sin vækst internationalt.

Grundlagt i 2020

Sammen med sin gode ven Martin (co-founder) søsatte Katrine hendes passionsprojekt. Deres fælles ønske om, at gøre en forskel for havet gav krafterne til at opstarte Copenhagen Cartel sideløbende med deres fuldtidsarbejde.

I januar 2021 satte Katrine og Copenhagen Cartel purpose og grønt iværksætteri på dagsordenen, da hun åbnede den 6. sæson af DR’s populære program, Løvens Hule.

Den autentiske, emotionelle og purpose-driven pitch fik løven Christian Arnstedt på krogen og gjorde det muligt for Katrine og de to partnere, Martin (co-founder) og Anne Karina (co-founder) at gå all in på Copenhagen Cartel. Herefter tog det fart.