Vores historie og navn

fdsfdfs

Forestil dig, at du er på en paradisø

Det er en smuk morgen. Solens stråler danser på vandet, og du griber dit surfboard og padler ud i bølgerne. Du suger indtrykkene ind, og nyder livet, imens du sidder der, midt i det kølige blå hav. 

Så mærker du noget strejfe dit ben under vandet. Du stikker armen ned, og forventer at trække et stykke tang op ad vandet. I stedet er det et stykke plastik du sidder med mellem fingrene. Du kigger forundret ned, og pludselig går det op for dig - du er omgivet af plastik. 

Det lyder dramatisk. Det er det også, og vi ville inderligt ønske, at det var et scenarie, vi bare havde fundet på. Desværre er det den forfærdelige sandhed om den tilstand vores verdenshave er i lige nu. 

Sådan opstod ideen om
Copenhagen Cartel

Copenhagen Cartels founder fik selv øjnene op for det enorme problem under et ophold på Bali. Paradisøen er blot et enkelt ud af hundredvis af steder verden over, hvor du bogstavelig talt svømmer i et hav af plastik.

Mængderne og omfanget af plastikforureningen er næsten ikke til at forstå. Men da det gik op for os, hvor mange millioner tons plastik, der flyder rundt i verdenshavene, og den trussel de udgør for alt liv, vidste vi, at vi var nødt til at gøre noget.

Sådan opstod ideen om Copenhagen Cartel. Ideen var simpel. Vi ville gøre et problem til en løsning. Ved at bruge genanvendt plastik fra havet, og lave det om til smukke, bæredygtige produkter med et tidsløst design, kunne vi bidrage til at rense havene for plastik.

Essensen af det vi gør

 Vi udfordrer de traditionelle produktions- og forbrugsmønstre for tøj og tekstil, og dermed letter vi lidt af det tryk, som vores nuværende livsstil har på planeten ved at genanvende eksisterende ressourcer og bruge innovative fibre, materialer og produktionsmetoder. Vigtigst af alt er vi med til at rydde verdenshavene for plastikskrald.  

Men Copenhagen Cartel er mere end et tøjbrand. Vi er et fællesskab af dedikerede, modige og passionerede ildsjæle. Vi går forrest og gennem nye løsninger, muligheder og ideer inspirerer vi andre til at gøre en forskel for verdenshavene sammen med os.

Hvorfor gør vi det?

Hvorfor gør vi det? Fordi vi har en dybfølt og inderlig tro på, at mennesker og planeten skal sættes før profit.

Copenhagen Cartel producerer ganske rigtigt badetøj, sportstøj og andre produkter, men vores purpose er at rydde havene for plastik. Uanset, hvad vi gør – både som brand og som mennesker - er den mission altid vores endelige mål, og vi kæmper for at holde vores have sunde for din skyld, vores skyld og for fremtidige generationer.

Vi hviler ikke, vi tager action og vi giver aldrig op

Det er den eneste måde, vi kan skabe ægte forandring på. 

Hvorfor hedder vi Copenhagen Cartel

Ideen til Copenhagen Cartel blev født på Bali, men blev bragt til live i København.

Dansk design handler om innovation, kvalitet, funktionalitet og om at nyde de gode ting i livet. Så vi tænkte, hvorfor ikke tage den københavnske mentalitet og lade den være det første, der møder folk – vores navn.

Så er der Cartel. For nogle har ”cartel” en negativ betydning – for os, er ordet indbegrebet af alt det vi gør.

Ordet ”cartel” betyder en koalition eller et samarbejde mellem forskellige aktører, som er skabt for at fremme en fælles interesse. Det er præcis det Copenhagen Cartel gør!

Vi er Copenhagen Cartel

Vi er dedikerede til at redde verdenshavene, og vi fokuserer på at skabe positive forandringer sammen med ligesindede, der elsker havet, lige så meget som vi gør. Derfor omgiver vi os med passionerede og modige mennesker og brands, som ønsker at gøre en forskel og skabe en bedre fremtid – både for planeten og for os, der bor på den.

MAKE THE OCEAN MATTER