Verdenshavene er i problemer

Hvert år udledes omkring 8 mio. tons affald i verdenshavene. Det svarer til en lastbil fuld af plastik bliver tømt ud i havet hvert eneste minut. Plastik i havet er en seriøs trussel mod havets dyreliv, planteliv og hele økosystemer.

Spøgelsesnet

Særligt fiskegrej og fiskenet, der er blevet dumpet i havet, udgør en stor fare. Hvert år fanger vildfarne fiskenet millioner af havdyr bl.a. hajer, rokker, benfisk, skildpadder, delfiner, hvaler, krebsdyr og fugle.  

Nettenes dødelige effekt kan mærkes langt væk fra deres oprindelsessted. De fleste moderne fiskenet er nemlig lavet af nylon og andre plastikkomponenter, som gør dem ekstremt holdbare.

Netop derfor kan nettene drive rundt i årevis, båret af havstrømmene, hvor de fanger og dræber havdyr på deres vej. Processen kaldes spøgelsesfiskeri, og spøgelsesnettenes lange holdbarhed gør det muligt for dem, at opretholde denne ødelæggende cyklus i årtier. 

For at afhjælpe problemet, genanvender vi gamle fiskenet og laver dem om til nyt badetøj eller sportstøj.

Vi er på en mission

Hos Copenhagen Cartel ønsker vi at bidrage til at rense verdenshavene, ved at skabe produkter som er lavet ud af genanvendt plastik fra havet. Vi give rest- og spild ressourcer, der normalt anses for værdiløst, nyt liv. 

Vores historie

Forestil dig, at du er på en paradisø. Solen varmer din hud, og selvom palmerne og de iskolde drinks gør det bedste de kan for at køle dig, er det bare ikke lige så svalende som en tur i vandet. Du hopper i, og lader det kolde blå hav skubbe heden væk for en stund. Deter vidunderligt. Men når du kommer op til overfladen igen, har du fået lidt mere med end bare en afslappende dukkert. Du har også fået plastik viklet rundt om armen, en sixpack-holder i håret, og sugerør mellem tæerne.

Det lyder ikke lækkert vel? Ikke desto mindre var det det, der skete for Katrine, hver eneste gang hun tog en dukkert i havene omkring paradis øen Bali.

”Det år jeg boede på Bali, oplevede jeg på første hånd, konsekvenserne af mange årtiers overforbrug af plastik. Det skar i mine øjne og stak i mit hjerte” fortæller Katrine Lee Larsen og fortsætter:

”Allerede mens jeg svømmede rundt imellem al den plastik, vidste jeg, at der ikke var nogen vej tilbage for mig: Jeg skulle bidrage til forandringen. Ikke fordi jeg tror, jeg alene kan redde miljøet og verden. Men hvis vi alle bidrager måske bare en lille smule, i stedet for bare at give op, så kan vi forhåbentligt i fællesskab ændre det rod, vi alle har været med til at skabe, og som giver så store forandringer for havet og klimaet,” siger Katrine Lee Larsen.

Svaret blev Copenhagen Cartel.

Dit køb gør en forskel

Saving the ocean - one bikini at a time

Alle produkter i vores CC Swim og CC Active kollektion er lavet af genanvendt plastik fra havet - primært gamle fiskenet.

Det bidrager til at rense havene for plastik. Bevarer dyre- og planteliv under bølgerne. Ved at genanvende sparer vi både vand og energi og hermed optimerer vores generelle CO2 forbrug.

Vores produktionsproces kræver langt mindre energi og råolie end processen med at skabe helt nye materialer gør, fordi vi genanvender allerede eksisterende materialer og spildprodukter. Sådan kan vi spare på planetens dyrebare ressourcer og minimere vores CO2-aftryk.

Vi har skabt et holistisk og bæredygtigt brand, der sætter mennesker og klima før profit

Hvorfor vælge bæredygtigt?

Din shopping kan redde klimaet

Ifølge Forbrugerrådet Tænk køber danskerne 35% mere tøj end resten af verden – helt generelt. Tøj og tekstiler, er ifølge Det Europæiske Miljøagentur, den fjerde mest skadelige påvirkning på miljøet i 2019. Det skyldes kemikalierne, der bruges i fremstillingen, som både er farlige for mennesker og miljøet, samt de enorme mængder vand og CO2, det kræver at fremstille tekstiler og tøj. 

Et stykke tøj bruges gennemsnitligt 7-8 gange om året. Samtidig stiger handlen af tøj i takt med, at priserne falder. Værre endnu, en masse tøj bruges aldrig, men fremstilles direkte til skraldespanden. Alene i Danmark smider brands og forretninger – både fysiske og online - 700 tons tøj på forbrændingen hvert år – og den gennemsnitlige europæer smider 11 kg ud. Det viser en ny rapport, udarbejdet af Econet for Forbrugerrådet Tænk

Sådan kører markedet i et slags ødelæggende økosystem. Resultatet er, at vi er ved at ødelægge den planet vi alle kalder hjem.

Skal vi løse problemerne, må vi stoppe det ved kilden. Den kilde er produktion og forbrug. Og som forbruger, er du en stor del af løsningen. Det kraftigste signal du kan sende, er at lægge dine penge, hvor dine værdier er.