Vi er på en mission

Vores mission er at udfordre de traditionelle produktions- og forbrugs mønstre ved at give rest- og spild ressourcer, som normalt anses som værdiløse, nyt liv og tilbyder en bred palette af bæredygtige produkter, der sætter mennesker og klima før profit.

Plastik fra havet

Vi producerer blandt andet badetøj, sportstøj og yogatøj ud af plastik fra havet, primært gamle fiskenet, men også andet post-consumer plastik affald. De fleste moderne fiskenet er nemlig lavet af nylon og andre plastikkomponenter, som gør dem ekstremt holdbare. Netop derfor kan nettene drive rundt i årevis, båret af havstrømninger, hvor de fanger og dræber havdyr på deres vej. 

Via innovativ teknologi udnytter vi plastikkens holdbarhed positivt, ved at genanvende og udvinde nylon fra fiskenettene og bruge det til at producere nyt, uden at gå på kompromis med kvalitet og performance. 

Impact

Ved at genanvende bidrager vi til at rense havene for plastik. Bevarer dyre- og planteliv under bølgerne. Vores produktionsproces kræver langt mindre energi og råolie end processen med at skabe helt nye materialer gør, fordi vi genanvender allerede eksisterende materialer og spildprodukter. Sådan kan vi spare på planetens dyrebare ressourcer og minimere vores CO2-aftryk.

Vores historie

Ideen til Copenhagen Cartel kom, da Katrine Lee Larsen flyttede til Bali i 2016, og på tæt hold oplevede, hvordan de balinesiske badestrande flød over med skrald og plastikstumper, der skylles op fra havet. Og der er rigtig meget af det. Hvert år udledes der nemlig omkring otte millioner tons plast i verdenshavene. Det svarer til, at en lastbil, fyldt med skrald, tømmes direkte ned i havet hvert minut. 

”Allerede mens jeg svømmede rundt imellem al den plastik, vidste jeg, at der ikke var nogen vej tilbage for mig: Jeg skulle bidrage til forandringen. Ikke fordi jeg tror, jeg alene kan redde miljøet og verden. Men hvis vi alle bidrager måske bare en lille smule, i stedet for bare at give op, så kan vi forhåbentligt i fællesskab ændre det rod, vi alle har været med til at skabe, og som giver så store forandringer for havet og klimaet,” siger Katrine Lee Larsen.

Svaret blev Copenhagen Cartel.

Fra fiskenet til badetøj

Vores designs i CC Swim og CC Active kollektionen er primært skabt af genanvendt plastik opsamlet fra havet. Eksempelvis gamle fiskenet, men også andet post-consumer plastik affald. 

Din shopping kan redde klimaet

Ifølge Forbrugerrådet Tænk køber danskerne 35% mere tøj end resten af verden – helt generelt. Tøj og tekstiler, er ifølge Det Europæiske Miljøagentur, den fjerde mest skadelige påvirkning på miljøet i 2019. Det skyldes kemikalierne, der bruges i fremstillingen, som både er farlige for mennesker og miljøet, samt de enorme mængder vand og CO2, det kræver at fremstille tekstiler og tøj. Skal vi løse problemerne, må vi stoppe det ved kilden. Den kilde er produktion og forbrug. Og som forbruger, er du en stor del af løsningen. Det kraftigste signal du kan sende, er at lægge dine penge, hvor dine værdier er.