FREMTIDENS MATERIALE

Vand er livskilden til alt liv på jorden, alligevel er ferskvand et af de helt store fremtidige udfordringer og vandmangel rammer allerede mere end 40% af den globale befolkning og problemet er forventes blot at stige i fremtiden. Det gør ferskvand til en dyrebar ressource, som vi skal passe på.

Konventionel bomuld er en af ​​de mest anvendte fibre i tekstil, men også den, der kræver mest ferskvand. Der bliver årligt høstet 26 millioner tons bomuld globalt!. I et forsøg på at finde et alternativ materiale, som er vandbesparende og dermed mere fremtidssikret, har vi udviklet en innovativ metervare, som vi kalder OCN WEED®.

Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel
Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel

VI HØSTER TANG FRA ISLAND

Vores OCN WEED® metervare er blandt andet skabt med en innovativ tang-fiber. Vi høster vores tang fra Island. Her har vi sat strenge krav for at passe på naturen, og derfor bliver de forskellige områder kun høstet hvert fjerde år, for at sikre fuld regenerering mellem høst og at den økologiske værdi bevares. Det fantastiske ved tang er, at der er tale om en naturlig og regenererende ressource, som allerede vokser i frodige mængder i havet, hvilket betyder det ikke har brug for andet vand - end det det allerede står i.

Innovativ metervare

OCN WEED® består af 30% tang fiber (SeaCell™) og 70% økologisk bomuld, men vi er kun lige begyndt at udforske mulighederne for brugen af tang i tekstiler og vi fortsætter med at innovere og udforske.

Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel