VORES FÆLLES ANSVAR FOR

AT TÆNKE ANDERLEDES

Hvert eneste år i Danmark, bliver der brændt 677 tons ubrugt tøj af - Repurposed kollektionen, er en af de måder vi tager recycling to ‘The next level’.

Alle dele i kollektionen har enten været en del af vores badetøjs-, sportstøj- eller casual-tøj kollektion og alle er  unika styles lavet enkeltvis i hånden og gennemtænkt ned til mindste detalje - præcis som det skal være. 

I forvejen er alle Copenhagen Cartel kollektioner skabt af ansvarlige og genanvendte materialer, og vi tænker altid bæredygtighed ind i vores produktion, på nye og kreative måder.

Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel
Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel

HVEM ER MULLÈ

En fælles vision

MULLÈ er et bæredygtigt koncept som Ida og Katharina har startet med visionen om, at reducere tøjspild i modebranchen. De re-designer tøj-reklamationer og deadstock varer fra danske mid- high fashion brands. Ved at re-designe tøj-reklamationer ønsker de at redde tekstilerne fra at blive smidt ud, eller i værste fald, blive destrueret. Tøj som der er brugt tid og ressourcer på, at skabe og producere.

Ida og Katharina har selv oplevet, hvordan modebranchen blot destruerer eller smider reklamationsvarer ud, blot fordi der eksempelvis er en løs strop, mens tekstilerne intet fejler.

Katrine Lee Larsen, founder & CEO

FROM TRASH TO TREASURE

”Det seneste år har vi haft en kasse stående i hjørnet af lageret, hvor vores reklamationsvarer ligger i. Copenhagen Cartel er stadig en ung virksomhed, og har derfor ikke haft en klar procedure for, hvad vi gør med reklamationsvarer. De fleste ville nok have smidt varerne ud for længst, men det går stik imod vores værdier og purpose. Produkterne kunne ikke opfylde deres oprindelige purpose – men kan de få en ny purpose? Derfor lancerer vi Repurposed Collection,”

-Kat

Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel
Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel

Repurposed Collection

Minimal spild

Vi gav MULLÈ vores reklamationskasse, og bad dem redde materialerne og endnu engang give det liv. De har klippet, syet, sprættet op og vendt dem på alle leder og kanter.

Ved at skabe REPURPOSED COLLECTION er vores spild reduceret til hvad der svarer til et par bukser! Et spild der består af rester, hvor der har været rifter, pletter osv (grunden til reklamationen) og som dermed ikke kunne bruges.

Repurposed Collection

eksklusiv live launch 17. MARTS

Sammen med Mullé har vi lavet en unik upcycled kollektion, designet og håndsyet, ud af vores få reklamationer og returneringer. Kollektionen er derfor kun på 85 mindre styles og lanceres ikke på web shoppen, men eksklusivt live d. 17. MARTS KL 19: 00.

Så skal du være den nye ejer, af en af vores unika produkter, skal du være tilmeldt vores LIVE LAUNCH, hvor du også får mulighed for, at vinde et gavekort på 1.000 kr. til Copenhagen Cartel!

*For at deltage i konkurrencen, skal du tilmelde dig eventet.

Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel