Materialer

Materialevalg

Som en del af vores mission om, at udfordre de traditionelle produktions- og forbrugsmønstre, arbejder vi tæt sammen med leverandører, forskningsinstitutter og andre innovative startups, i vores jagt efter innovative materialer og processer, for at sikre ambitionen om ansvarligt brug af havet og dets ressourcer.

ECONYL®

Regenereret nylongarn

ECONYL®-regenereret nylongarn er fremstillet af genanvendt industriaffald, fiskenet, tæpperester og andet genanvendt post-forbruger nylon affald, som ellers anses værdiløst og derfor ville have endt på lossepladsen eller i værste tilfælde i havet.

Vores bade- og sportstøj er primært skabt af ECONYL®-regenereret nylongarn (78%) som er spundet sammen med elastan (22%), hvilket skaber et materiale, som er slidstærkt, strækbart og blødt og  muliggør et slutprodukt, der bliver hvor det skal selv når man bevæger sig i det.

SEAQUAL®

Genanvendt polyester

Rene verdenshave, det er målet for SEAQUAL INITIATIVE, som gennem et globalt fællesskab af NGOer, fiskere, forskere, myndigheder og private interessenter, gør en indsats for rensningen af oceaner, floder, strande og kyster. De har udviklet SEAQUAL® YARN, som består af 100% genbrugsplast (polyester). 10% af dette er SEAQUAL® MARINE PLASTIC, som er fremstillet af skrald fra verdenshavene. Tilmed med fuld sporbarhed. 

Derefter sorteres det i forskellige materialetyper. Plastdelen renses og omdannes til SEAQUAL® MARINE PLASTIC på SEAQUAL INITIATIVE godkendte faciliteter i Europa. Havplastikken er blevet opsamlet ved havrensninger i Europa, Middelhavet og Afrikas vestkyst.

SeaCell

Vandbesparende tang-fiber

SEACELL er skabt af brune alger, Ascophyllum Nodossum, også kendt som Knotted Wrack som er fundet i havet. Tangen bliver høstet med specielle maskiner, der ikke forårsager permanent skade på planten. Tangen tørres naturligt, hakkes groft og udsættes ikke for nogen kemisk behandling. Dette sikrer, at tangens naturlige egenskaber bevares. 

SeaCell™ fiberen er CO2-neutral, biobaseret og 100% biologisk nedbrydelig og skabt gennem et produktionssystem med lukket kredsløb - en proces, der genbruger vand og genbruger op til 99 % af de anvendte opløsningsmidler. Dette skaber meget lidt affald og resulterer i en fiber, der nedbrydes biologisk i vand, på lossepladser og andre komposteringsmiljøer.

OCN WEED®

Copenhagen Cartel patenteret

Vores patenterede OCN WEED® metervare er skabt ved at blande SeaCell™ og økologisk bomuld. Vi høster vores tang fra Island, hvor vi har sat strenge krav for at passe på naturen, og derfor bliver de forskellige områder kun høstet hvert fjerde år, for at sikre fuld regenerering mellem høst og at den økologiske værdi bevares. Det fantastiske ved tang er, at der er tale om en naturlig og regenererende ressource, som allerede vokser i frodige mængder i havet, hvilket betyder det ikke har brug for andet vand - end det det allerede står i.

Konventionel bomuld er en af de mest anvendte fibre i tekstil, men også den, der kræver mest ferskvand. Derfor har vi skabt et alternativt materiale, som er vandbesparende og dermed mere fremtidssikret, som vi kalder OCN WEED®.

Vi benytter os både af eksisterende alternative materialer, men skaber også vores egen materialevidenskab og i samarbejde med leverandører, forskningsinstitutter og andre innovative startups, udvikle og introducere nye og innovative materialer, som alle har til formål, at reducere den negative miljømæssige og sociale påvirkning på havet-

MAKE THE OCEAN MATTER

Vores Emballage

Vores emballage består af enten genbrugte polyposer eller dustbags lavet af bomuldsaffald og affaldsmateriale.

Hæng tags & etiketter

Vores hangtags, etiketter, flyers og visitkort er alle lavet af genbrugt og FSC-godkendt pap og papir.

FSC er en international non-profit mærkningsordning for træ og papir. I FSC-skove fældes der ikke mere tømmer, end skoven kan reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv er beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannet og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

Støvposer & polyposer

Vi skal passe godt på vores produkter; heldigvis er der måder at gøre dette på, som ikke belaster miljøet unødigt. Vi opbevarer vores produkter i enten dustbags eller poser lavet af genbrugsplast. Vores dustbags er lavet af 100 % genanvendte rest- og affaldstekstilmaterialer. Vi bruger overskudsmaterialer fra stoffer, fordi det er et materiale, der ofte betragtes som værdiløst, men som sagtens kan få et nyt liv som kvalitetsprodukter. Bomuld er også en af ​​de hyppigst brugte, men mindst genbrugte typer tekstiler, og det slider på naturens ressourcer.

Vil du vide mere?

Ved at genbruge og bruge innovative fibre, materialer og produktionsmetoder giver vi nyt liv til rest- og affaldsressourcer, der normalt betragtes som værdiløse. Det vigtigste er, at vi hjælper med at rydde verdenshavene for plastikaffald

Har du yderligere spørgsmål til vores materiale, , som du ikke finder svar på, er du meget velkommen til at skrive til os her eller kigge forbi vores butik på Nikolaj Plads 26, 1067 København K for en snak.