Materialer

Vores Materialer

Vi er et team af miljøbevidste forbrugere, der udforsker innovative materialer og mere ansvarlige produktionsmetoder. Vi har gjort det til vores mission at udfordre de traditionelle produktions- og forbrugsmønstre, og det er udgangspunktet for vores tilgang til materialevalg, produktionsformer og ikke mindst de certificeringer vi prioriterer at have i vores værdikæde.

SWIM & ACTIVE MATERIALE

GENANVENDT NYLON

Vores SWIM og ACTIVE kollektioner består primært genanvendt nylon, eksempelvis fra gamle fiskenet reddet op fra havet. Alt sammen post-consumer-waste, som anses som værdiløst skrald. Affaldet bliver til en tråd, som bliver spindet sammen med elastan for at skabe en metervare, der til sidst bliver syet til vores styles.

Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel
SWIM & ACTIVE MATERIALE

HVOR KOMMER FISKENETTENE FRA?

Siden 2013 har Healthy Seas haft en mission om at rense havene for forladte fiskenet. I dag arbejder de sammen med over 200 frivillige dykkere og 900 havne, som indsamler nettene.

Moderne fiskenet bliver fremstillet af nylon og andre plastikkomponenter, som gør nettene ekstremt holdbare. Så når fiskenettene – eller ghost nets, som de også kaldes - bliver dumpet i havet, bliver de båret rundt af havstrømningen i årevis, hvor nettene fanger og dræber tusindvis af havdyr på deres vej.

SWIM & ACTIVE MATERIALE

FROM WASTE TO WEAR

Nettene som Healthy Seas indsamler bliver indleveret til et produktionsanlæg i Italien, som med innovativ teknologi udnytter nettenes holdbarhed positivt. Ved at genanvende og udvinde nettenes nylon, skabes der nemlig et nyt materiale; ECONYL®, som er en slags garn, der bruges til at skabe et hav af forskellige produkter – bl.a. Copenhagen Cartels. 

Ved at genanvende nettene bidrages der både til at rense havene for plastik, og til at bevare dyre- og plantelivet under bølgerne. Fordi man genanvender eksisterende materialer, sparer produktionsprocessen på klodens værdifulde ressourcer såsom vand, energi og råolie. Det er samtidig med til at sænke det overordnede CO2-aftryk.

SWIM & ACTIVE MATERIALE

HEALTHY SEAS X COPENHAGEN CARTEL

Processen er fortællingen om ”waste to wear” og er et strålende eksempel på, hvordan det andre ser som affald, i virkeligheden er en dyrebar ressource, der kan bruges til at skabe nye produkter af høj kvalitet.

Copenhagen Cartel har et direkte samarbejde med Healthy Seas, hvor vi både støtter deres indsats med donationer, men også samarbejder om aktiviteter som clean-up-events og uddannelsesmateriale til præsentationer og foredrag

SWIM & ACTIVE MATERIALE

ECONYL® GARN

ECONYL®  garn består af 100% genanvendt nylon, som bl.a. hentes i de gamle fiskenet. ECONYL® garn laves hos vores leverandør Aquafill. Når garnet er færdigt sendes det til vores leverandør Carvico i Italien, som er dem der laver den endelige metervare. Den er lavet af en komposition, der som minimum består af 78 procent ECONYL® garn (genanvendt nylon) og 22 procent elastan. Elastan blandes i for at gøre slutproduktet mere strækbart og blødt. Derudover er det med til at give vores produkter den flaterende shape funktion.

Vi har et tæt samarbejde med både Aquafill og Carvico, som begge arbejder med en høj standard af certificeringer i forhold til både materialer og arbejdsforhold. Læs mere om vores produktioner.

Vi er dedikerede til at redde verdenshavene, og vi fokuserer på at skabe positive forandringer sammen med ligesindede, der elsker havet, lige så meget som vi gør. Derfor omgiver vi os med passionerede og modige mennesker og brands, som ønsker at gøre en forskel og skabe en bedre fremtid – både for planeten og for os, der bor på den.

MAKE THE OCEAN MATTER

OCN WEED® MATERIALE

FREMTIDENS MATERIALE

Vand er livskilden til alt liv på jorden, alligevel er ferskvand et af de helt store fremtidige udfordringer og vandmangel rammer allerede mere end 40% af den globale befolkning og problemet forventes blot at stige i fremtiden. Det gør ferskvand til en dyrebar ressource, som vi skal passe på. 

Konventionel bomuld er en af ​​de mest anvendte fibre i tekstil, men også den, der kræver mest ferskvand. Der bliver årligt høstet 26 millioner tons bomuld globalt! I et forsøg på at finde et alternativ materiale, som er vandbesparende og dermed mere fremtidssikret, har vi udviklet en innovativ metervare, som vi kalder OCN WEED®. 

OCN WEED® MATERIALE

INNOVATIV METERVARE

Vores OCN WEED® metervare er blandt andet skabt med en innovativ tang-fiber. Vi høster vores tang fra Island. Her har vi sat strenge krav for at passe på naturen, og derfor bliver de forskellige områder kun høstet hvert fjerde år, for at sikre fuld regenerering mellem høst og at den økologiske værdi bevares. Det fantastiske ved tang er, at der er tale om en naturlig og regenererende ressource, som allerede vokser i frodige mængder i havet, hvilket betyder det ikke har brug for andet vand - end det det allerede står i. 

OCN WEED® består af 30% tang fiber (SeaCell™) og 70% økologisk bomuld, men vi er kun lige begyndt at udforske mulighederne for brugen af tang i tekstiler og vi fortsætter med at innovere og udforske.

VORES EMBALLAGE

DUSTBAGS, HANGTAGS OG LABELS

Vores emballage består enten af recycled poly-bags eller dustbags lavet af bomulds rest- og spildmateriale. Vores hangtags og labels er FSC-mærket og lavet i samarbejde med en dansk virksomhed.

HANGTAGS & LABELS

GENANVENDT & FSC-MÆRKET

Vores hangtags, labels, flyers og visitkort er alle skabt af genanvendt og FSC-godkendt pap og papir.

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. I FSC-skove bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentlig sikkerhedsudstyr og løn.

DUSTBAGS & POLYBAGS

REST- OG SPILDMATERIALER

Det er vigtigt vi passer godt på vores produkter, og heldigvis er der måder at gøre dette på, som ikke belaster miljøet unødvendigt. Vi opbevarer vores produkter i enten dustbags eller poser af recycled plastik. Vores dustbags er fremstillet af 100% genanvendte rest- og spildmaterialer af tekstil. Vi bruger overskudsmaterialer fra tekstiler, fordi det er et materiale, der ofte anses som værdiløst, men sagtens kan få et nyt liv som kvalitetsprodukter. Bomuld er samtidig et af de oftest benyttede, men mindst genanvendte typer tekstiler, og det slider på naturens ressourcer.

PRODUKTION & MATERIALER

VIL DU VIDE MERE?

Ved at genanvende og bruge innovative fibre, materialer og produktionsmetoder giver vi nyt liv til rest- og spildressourcer, der normalt anses som værdiløse. Vigtigst af alt er vi med til at rydde verdenshavene for plastikskrald.

Har du yderligere spørgsmål til vores materialer og produktionsformer, som du ikke finder svar på her, er du meget velkommen til at skrive til os her eller komme forbi vores butik på Nikolaj Plads 26, 1067 København K til en snak.