Sammen om et renere hav

Siden 2013 har Healthy Seas haft en mission om at rense havene for fiskenet. I dag arbejder organisationen sammen med over 200 frivillige dykkere og 900 fiskere og fiskefarme med aktiviteter, der forebygger havaffald. Copenhagen Cartel har et direkte samarbejde med Healthy Seas, hvor vi både støtter deres indsats med donationer, men også samarbejder om aktiviteter som clean-up's og uddannelsesprogrammer. 

Spøgelsesnet

Moderne fiskenet bliver fremstillet af nylon og andre plastikkomponenter, som gør nettene ekstremt holdbare. Så når fiskenettene – eller spøgelsesnet, som de også kaldes - bliver tabt eller dumpet i havet, bæres de rundt af havstrømninger i årevis, hvor nettene fanger og dræber tusindvis af havdyr på deres vej.

Nettene som Healthy Seas indsamler bliver indleveret til et produktionsanlæg i Slovenien, som med innovativ teknologi udnytter nettenes holdbarhed positivt. Ved at genanvende og udvinde nettenes nylon, skabes der nemlig et nyt materiale; ECONYL®, som er en slags garn, der bruges til at skabe et hav af forskellige produkter – bl.a. Copenhagen Cartels SWIM og ACTIVE kollektioner.

Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel
Kvinder iført badetøj fra Copenhagen Cartel

Waste to wear

Ved at genanvende nettene bidrages der både til at rense havene for plastik, og til at bevare dyre- og plantelivet under bølgerne. Fordi man genanvender eksisterende materialer, sparer produktionsprocessen på klodens værdifulde ressourcer såsom vand, energi og råolie. Det er samtidig med til at sænke det overordnede CO2-aftryk.

Processen er fortællingen om ”waste to wear” og er et strålende eksempel på, hvordan det andre ser som affald, i virkeligheden er en dyrebar ressource, der kan bruges til at skabe nye produkter af høj kvalitet.

"Saving the ocean one bikini at a time"